Osastot

Hälytysosasto

2023 on palokunnan 137. toimintavuosi. Paimion VPK toimii kaupungin ensilähdön palokuntana joka tarkoittaa sitä että olemme viiden minuutin lähtövalmiudessa ympäri vuorokauden. Palokuntasopimus on tehty Varsinais-Suomen Pelastustoimen kanssa. Hälytyksiä palokunnalle kerääntyy n. 150 kpl / vuosi. Savusukeltajien testauksesta vastaa aluepelastuslaitos yhdessä työterveyshuollon ja Paavo Nurmi -keskuksen kanssa.

hälytysosasto

 

Operatiivisesta toiminnasta huolehtii n. 20 jäseninen ammattitaitoinen hälytysosasto. Hälytystehtävien ollessa erittäin monipuolisia, pitää palokunnan pystyä vastaamaan näihin haasteisiin. Paimion alueella suurin yksittäinen hälytystehtävä on pieni tieliikenneonnettomuus, mutta muutoin hälytysten kirjo on varsin laaja.

Osaston tieto- ja taitotasoa pidetään yllä viikkoharjoituksilla torstaisin. Kuukauden ensimmäinen torstai on kuitenkin yleensä välipäivä harjoituksista. Harjoitukset muodostuvat sekä teoria- että harjoitustunneista ja kestävät yleensä n. kolme tuntia. Lisäksi erityistapauksissa sovimme ylimääräisistä harjoituspäivistä meitä kiinnostavista aiheista. Koulutusten pääpaino on mieskohtaisten taitojen parantaminen harjoitusten avulla. Koulutuksen avulla huolehditaan myös ammattitaidon ylläpitämisestä sammutus- ja pelastustehtävissä. Koulutuksen järjestämisestä vastaavat sekä palokunnan päällystö, että V-S Pelastuslaitoksen henkilöstö. Ulkopuolisia kouluttajia pyritään lisäksi käyttämään mahdollisimman paljon.

Ulkoiseen koulutustoimintaan osallistumme Turun yhteistoiminta-alueella järjestettyjen kurssien ja koulutustilaisuuksien muodossa. Myös Pelastusopistossa on osa hälytysosastoamme käynyt hakemassa lisäoppia mm. savusukellukseen.

Jos olet kiinnostunut liittymään mukaan hälytysosaston toimintaan, ota yhteyttä sähköpostilla tai puhelimitse palokunnan päällikköön. Yhteystiedot löydät täältä.