Osastot

Tapahtumia

21.3.2015 Rautatien hätämaadoituskoulutus

Hälytysosasto kävi päivittämässä tietojaan ja taitojaan sähköratojen hätämaadoituksiin liittyen. Päivä alkoi Artukaisten paloasemalla, jossa käytiin teoriassa kaikki läpi ja lopuksi pidettiin vielä tentti, jonka jokainen selvitti kunnialla läpi. Teorian jälkeen oli vuorossa ruokailu, josta siirryttiin harjoittelemaan asioita käytännössä oikealle rataosuudelle. Kyseisestä koulutuksesta, jokainen saa todistuksen, joka on voimassa seuraavat viisi vuotta.

Niinkuin kuvista voi tarkkasilmäiset havaita, niin käytäntö osoittautui välillä yllättävänkin haastavaksi, joidenkin mielestä syy oli tuulessa. :)

       

       

 

13.3.2014 Oulun -malli paimiolaisittain

Normi treenipäivä voisi joku sanoa. Paikalla olleille savusukelluskelpoisille (+ yksi muu) järjestettiin Oulun -malli savusukellusrata. Kouluttajat olivat tietenkin ruuvanneet radasta paimiolaisen, joten luvassa oli hieman enemmän hikeä kuin normaalisti savusukellusharjoituksessa. Treenipäivä alkoi aiheen mukaan savusukelluksen oppitunnilla. Kuusi onnellista pääsi sen jälkeen tekemään Oulunmallia ja muilla oli muita aiheita. Radan on siis tarkoitus simuloida normaalia savusukelluskeikkaa jossa työskeltelyaika on < 15min savusukellusvarustuksessa paineilmaa hegittäen. Osasuorituksina 100 m kävely letkukassein ja 100 m 3" letkurullien kanssa, portaiden nousu 21 m letkukassit mukana, renkaan moukarointi 3 m, yli-ali aidat, 1,5" letkun rullaus. Paimiolaisen tästä tekee se että lepoaikaa ei ole vaan osasuoritukset tehdään peräjälkeen mahdollisimman nopeasti ilman taukoja. Sykettä ei myöskään tarvi seurata koska se on maksimissa suurimman osan aikaa. 

Ja miten tästä suoriuduttiin? Hyvin. Pitää kuitenkin sanoa että rata ei ole maineensa veroinen jos jollain ei lopu paineilma tai kunto ennen maalia. Sattuuhan näitä... Osa 2 tulossa jo tänä vuonna kuulemma. 


23.11.2013 Päivä palokunnassa -tapahtuma

Viikon teemana on ”Muutamassa minuutissa voit pelastaa kaiken tai menettää kaiken”. Teeman avulla nostetaan esille erityisesti palovaroittimien ja poistumisen harjoittelemisen tärkeyttä. Vain muutaman minuutin perehtyminen paloturvallisuuteen - esimerkiksi palovaroittimien testaus – voi riittää pelastamaan kaiken. Vastaavasti jo muutamassa minuutissa voi menettää kotinsa tai mikä pahinta mahdollisuutensa poistua tulipalosta.

Paimiossa oli neljä tapahtumarastia: palovaroitin, alkusammutus, poistuminen sekä palomiehen varusteet ja työvälineet. Valistusta oli myös valittujen aiheiden ulkopuolelta. Tapahtumassa oli mahdollisuus tutustua ajoneuvoihin ja niiden kalustoon. Naisosastolla oli tarjolla piparkakkuja, kahvia ja grillimakkaraa. Tapahtumarastit keräsivät mukavasti kävijöitä ja rastien kiertäneille annettiin palkinnoksi Ollin ja Olliinan puuhakirja sekä värikynärasiat. Kävijöitä oli arviolta yli 400 ja mikä miellyttävintä, lapsiperheitä oli paljon liikkeellä.

Lisätietoja tapahtumista www.paloturvallisuusviikko.fi


16.11.2013 NCT koulutus Sauvon VPK:n kanssa

 

New car technologies, kouluttajana Mikko Saastamoinen Etelä-Karjalan pelastuslaitos / Suomen palopäällystöliitto.

Jatkokoulutusta tieliikennepelastamisesta huomioiden uusien ajoneuvojen tekniset ratkaisut: käytettävät polttoaineet, turvaratkaisut, korirakenteet ja niiden muutokset. Käsiteltiin CRS ja Rescue-sheet. Käsiteltiin yksityiskohtia: turvallisuus, autossa olevat ihmiset – miksi edelleen siellä, tehtävätyyppi voi harjauttaa, sisustuksen purkaminen ja leikkauskohtien merkitseminen, turvalaitteiden deaktivoiminen, heikennysten tekeminen, sähköttömäksi tekeminen – huomioi toiminnot jotka tarvivat akkuvirtaa, useat sähköjärjestelmät esim. sähkö / hybridiautoissa. Stabilointi jne. Teoriaa tuli paljon pienessä ajassa. Uusia näkemyksiä mietittiin käytännön harjoitteilla pyörillään, kyljellään ja katollaan olevien autojen kanssa. Paljon hyviä pieniä huomioita. Antoisa treenipäivä.

Linkki TS:ssä.